Το Δίκτυο ενημερώνεται για την δομή και την λειτουργία του Σ.Ε.Π.

Η φετινή χρονιά για το Προσκοπικό Δίκτυο του Συστήματός μας, είναι χρονιά αλλαγών.

Από φέτος ξεκινά μία νέα συνεργασία με το Προσκοπικό Δίκτυο του 24ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Κολωνού. Μία συμπόρευση, από την οποία πιστεύουμε ότι έχουμε να ωφεληθούμε πολλά. Τόσο τα μέλη του δικού μας Δικτύου, όσο και τα μέλη του 24ου Δικτύου. Επιπλέον, υπήρξαν κάποιες αλλαγές στη σύνθεση των μελών του Δικτύου μας, αλλά και στο επιτελείο του.

Από φέτος λοιπόν, θα κάνουμε κοινές δράσεις με τα παιδιά του 24ου Δικτύου, χωρίς αυτό να δεσμεύει την αυτόνομη δράση του κάθε τμήματος. Για το λόγο αυτό, μαζευτήκαμε την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και κάναμε τον προγραμματισμό της φετινής χρονιάς. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να καταθέσουμε όλοι μας ιδέες για δράσεις, για τη νέα προσκοπική περίοδο. Από τον προγραμματισμό αυτό, η πρώτη δράση που προέκυψε ήταν η «γνωριμία μας με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ)». Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι έχουμε αρκετά νέα μέλη και στα δύο Δίκτυα.

Ας πάμε όμως στη δράση μας! Επιλέξαμε να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στις 21:00, στην Εστία μας. Την προετοιμασία και τη διεξαγωγή της, την επιμελήθηκα προσωπικώς, ως Αρχηγός του 15ου Δικτύου. Αυτό έγινε, καθώς τα περισσότερα μέλη γνώριζαν λίγα πράγματα για το «τι είναι ο Προσκοπισμός», «πως δημιουργήθηκε στον κόσμο και στην Ελλάδα», «τι είναι το ΣΕΠ» και «ποια είναι η οργάνωσή του». Όλα αυτά υπήρχαν ως πληροφορίες στη δράση μας, μέσα από την παρουσίασή τους σε πρόγραμμα «PowerPoint».

Η εν λόγω δράση άρεσε πολύ στα παιδιά. Αυτό φάνηκε από την αξιολόγησή τους, μετά τη λήξη της. Έμαθαν αρκετά χρήσιμα πράγματα. Κάποια από αυτά βέβαια, είναι πιθανόν να μην τους χρειαστούν ξανά στην προσκοπική τους ζωή. Παρ’ όλ’ αυτά, είναι καλό και ωφέλιμο για έναν ενήλικα που είναι μέλος του ΣΕΠ να γνωρίζει στοιχειωδώς την οργάνωση και τη δομή του Ιδρύματος. Και στο σημείο αυτό βέβαια, να αναφέρω πως σημαντική ήταν και η συμβολή της Αρχηγού Συστήματος Ιωάννας Βεραντάκου – Κοάλα, η οποία έδωσε το παρόν στη δράση και με απλά παραδείγματα εξήγησε μαζί με εμένα στα παιδιά, το πως έχει η οργάνωση του ΣΕΠ στα διάφορα κλιμάκια και στους κλάδους τους.

Μετά την αξιολόγηση της δράσης, ακολούθησε η ανάδειξη-εκλογή του νέου Προέδρου της Ολομέλειας και των δύο Δικτύων, για τους επόμενους έξι (6) μήνες. Νέα Πρόεδρος λοιπόν, είναι η Κωνσταντίνα Καδά – Κολιμπρί. Οι Αρχηγοί και όλα τα μέλη του Δικτύου, αλλά και τα δύο Συστήματα, της ευχόμαστε καλή τύχη και ότι καλύτερο για τα νέα της καθήκοντα! Τέλος, λίγο πριν αποχωρήσουμε οργανωθήκαμε για τις επόμενες κινήσεις μας ως Δίκτυο και κυρίως φτιάξαμε «Ομάδες Δράσεις» (Ομίλους Εργασίας) για την διήμερη εκδρομή που ακολουθεί 10 – 11/11/2017. Και από όσο δείχνουν τα πράγματα, θα έχουμε και νέο μέλος στο Δίκτυο του 15ου και συγκεκριμένα τον Γιώργο Βαφάκη.

Κλείνοντας, θα έλεγα πως η εντύπωση που μας μένει από αυτή τη δράση, είναι πολύ καλή. Και από τον ενθουσιασμό και την όρεξη που βλέπω σε όλα τα παιδιά μέχρι στιγμής, προβλέπω πως η συνέχεια για τα Δίκτυά μας, θα είναι ανώτερη των προσδοκιών!

 

Πάντα Εμπρός!

Κώστας Κώτσης – Πάνθηρας.

Αρχηγός 15ου Προσκοπικού Δικτύου Κολωνού.

 

Αναλυτικά η Ολομέλεια των δύο Προσκοπικών Δικτύων:

Πρόεδρος Ολομέλειας: Κωνσταντίνα Καδά – Κολιμπρί.

Σύνθεση 15ου Προσκοπικού Δικτύου Κολωνού:

Αρχηγός: Κώστας Κώτσης – Πάνθηρας.

Μέλη: Κωνσταντίνα Καδά – Κολιμπρί,

Χαραλαμπόπουλος Σπύρος – Αχινός,

Τάμαρα Τόσιτς,

Γιώργος Βαφάκης.

Σύνθεση 24ου Προσκοπικού Δικτύου Κολωνού:

Αρχηγός: Χρήστος Μήλας – Ωρίωνας.

Μέλη: Μάρκος Μυλωνάς – Άλμπατρος.

Αλέξανδρος Μουτσάτσος – Ταύρος.

 

Leave a comment