Το καταφύγιο Κωνσταντίνος Αυγουστίνος στην τοποθεσία Κατσιμίδι, σε υψόμετρο 708 μέτρων, ανήκει στο 15ο Σύστημα Προσκόπων Αθηνών από το 1990 και έως τώρα έχει φιλοξενήσει πάνω από 70 Ομάδες σε περισσότερες από 250 εκδρομές και Κατασκηνώσεις. Ο εσωτερικός του χώρος αποτελείται από μια μικρή αίθουσα κουζίνας (14τ.μ. ), μια αποθήκη (2,5τ.μ.) και το κυρίως δωμάτιο με το τζάκι (25τ.μ.) στο οποίο μπορούν να κοιμηθούν έως 25 άτομα.

       

Όλες οι εργασίες που έχουν γίνει στο καταφύγιο ανά τα χρόνια , έχουν γίνει με την εθελοντική εργασία των ενηλίκων και ανήλικων μελών του Συστήματός μας και με ελάχιστους οικονομικούς πόρους. Η τελευταία οργανωμένη ανακαίνιση – συντήρηση έγινε το 1998.

Tο 2010 ξεκίνησε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ανακαίνισης το μεγαλύτερο μέρος του οποίου βασίστηκε στην προσκοπική μας δράση, σε φίλους εθελοντές και μέρος του προϋπολογισμού του Συστήματος μας. Οι εργασίες όμως δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί και στην προσπάθεια αυτή επιδιώκουμε να κάνουμε κι άλλους φίλους.

 

Αν θέλετε να βοηθήσετε στην ανακαίνιση του Καταφυγίου μας επιλέξτε έναν από τους παρακάτω τρόπους:

1) Δωρίστε μας υλικά απαραίτητα για την ανακαίνιση! Επικοινωνήστε μαζί μας για λεπτομέρειες.

2) Ελάτε να δουλέψουμε μαζί!

ΠΡΟΣΒΑΣΗ στο Καταφύγιο:

-Με τα πόδια από Αφίδναι (3ώρες περίπου), από Σφενδάλη (7 ώρες περίπου)

-Με το αυτοκίνητο:

Από την Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας βγαίνουμε στην έξοδο Ολυμπιακό χωριό και κάνουμε αριστερά. Συνεχίζουμε τον κατηφορικό δρόμο, βγαίνοντας αμέσως στην έξοδο προς Βαρυμπόμπη, στα δεξιά. Ανηφορίζοντας στο πρώτο φανάρι κάνουμε δεξιά και συνεχίζουμε προς Πάρνηθα.  Περνάμε το αεροδρόμιο της Δεκελείας στο αριστερό μας χέρι (Τατόι). Συνεχίζουμε ευθεία περνώντας δίπλα και από την Βαρυμπόμπη και βρισκόμαστε στο δρόμο προς τα Βασιλικά κτήματα. Στα αριστερά μας βλέπουμε την ταμπέλα “ταβέρνα Λεωνίδας”. Εκεί στρίβουμε αριστερά. Ο δρόμος πλέον είναι μέσα στο δάσος. Περνάμε την είσοδο των Βασιλικών κτημάτων και συνεχίζουμε όπως πηγαίνει ο δρόμος. Περνάμε το κτίριο των φίλων του δάσους και μετά από 5 λεπτά περίπου βλέπουμε έναν μεγάλο πλάτανο σε ένα άπλωμα στα δεξιά του δρόμου που προσφέρεται για να παρκάρουμε καθώς και την ταμπέλα για το καταφύγιο των Προσκόπων.  Μέτα από 3λεπτη πεζοπορία στον δρόμο  αριστερά της ασφάλτου βρίσκεστε στο καταφύγιο.

Για την υποστήριξη και χορηγία τους, ευχαριστούμε τους παρακάτω:

– Knauf Γυψοποιία Α.Β.Ε.Ε.
– Νίκος Μπουλούκας Διευθυντής Πωλήσεων Ενσακκισμένων Προϊόντων KNAUF ΓΥΨΟΠΟΙΙΑ ΑΒΕΕ
– Isomat Α.Β.Ε.Ε.
– ΧΑΛΚΙΣ ΒΑΒΟΥΛΙΩΤΗΣ – ΓΟΥΝΑΡΗΣ – ΜΗΤΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε
– Ελληνική Χαλυβουργία
– Τσιμεντοδομική Πανούση Ο.Ε.
– κο Πατινιωτάκη Σταύρο
– κο Βαρβέρη Αλέξανδρο
– κο Χαραλαμποπουλο Νίκο – Μέλος Δ.Σ. ΣΕΠ
– κο Κανέτη Ισίδωρο – τ. Γενικός Έφορος
– κο Χατζάτογλου Κώστα – Αναπληρωτής Περιφερειακός Αν. Αττικής
– κο Γεωργακά Γιώργο – Πρόεδρο Δ.Σ. ΣΕΠ
– κο Σταθιά Γιάννη
– κο Χριστοφοράτο Κων/νο
– οικογένεια Ντε Σούζα Μπρίτο
– οικογένεια Σπυρακόπουλου
– οικογένεια Μπάρη – Λιβιτσάνου
– κο Μαυροειδή Παναγιώτη – τ. Αρχηγός Συστήματος
– κο Βαξεβανόπουλο Αλέξανδρο – Κατάστημα Alessandro
– κα Ζήκα Άννα – ΥΚΑ 1ου Συστήματος Προσκόπων Χολαργού
– κο Κουτσούπα Δημήτρη – Εφ. πολιτικής προστασίας Περιφέρεια ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ
– κο Αντωνιάδη Ζαχαρία – Έφορο Εκπαίδευσης Αν. Αττικής
– κο Θοδωρή
– κα Λένα Αποστόλου
– κο Γιάννη Ν.
– κο Καραλή Γιώργο
– Περιφέρεια Θεσσαλονίκης
– Περιφέρεια Αθήνας
– ΔΕΗ
– ΔΕΔΔΗΕ
– κο Σαρακατσάνο Γιώργο και το συνεργείο του
– κο Νικολαδό Γιάννη και το συνεργείο του
– την εταιρία GTP Fix & Build (Σμύρνης 95, Αιγάλεω)

 

Για να δείτε την διαθεσιμότητα του καταφυγίου ή να κλείσετε μια διανυκτέρευση πατήστε εδώ.

 • Ένας ξεχωριστός πίνακας..
  Ένας ξεχωριστός πίνακας πληροφοριών κοσμεί πλέον το καταφύγιό μας στην Πάρνηθα. Πρόκειται για τον προσωπικό πίνακα πληροφοριών του τέως Δασάρχη Πάρνηθας, Γιώργου Ντούρου, τον οποίο χρησιμοποιούσε στο ιδιωτικό του γραφείο για να αναρτά χάρτες, σημειώσεις και πληροφορίες για το βουνό που τόσο αγαπούσε. Κατά τα 16 χρόνια της παρουσίας του στην Πάρνηθα, συνέβαλε με όλες του τις ...
 • Έτοιμο και το μπάνιο
  Έτοιμο είναι πλέον και το μπάνιο του καταφυγίου μας. Έπεται η σύνδεση του νερού..
 • Παράθυρο με θέα..
  Να ξυπνούσαμε Κυριακή, μέσα στον υπνόσακό μας, σε μια προσκοπική εκδρομή στο Κατσιμίδι, και να έμπαινε ένα δροσερό αεράκι από το καινούριο παράθυρο στο πατάρι.. Τι άλλο?  
 • Εκδρομή Πρότυπης Ενωμοτίας, Εκπαίδευση Στελεχών
  Το Σάββατο 31-10 τα Στελέχη της Ενωμοτίας των Φοινίκων ξύπνησαν πρωί πρωί και συναντήθηκαν στο σταθμό Λαρίσης. Εκεί πήραμε το τρένο και κατεβήκαμε στην Δεκέλεια όπου ξεκινούσε η πορεία μας για το Κατσιμίδι. Περάσαμε μέσα από τα βασιλικά κτήματα, όπου ο Σωκράτης μας έκανε μία υπέροχη παρουσίαση για την ιστορία τους. Περπατήσαμε μέσα από ...
 • Η 1η και η 2η Κοινότητα Ανιχνευτών Ψυχικού στο Σπιτάκι μας!
 • Εξελίξεις στο Σπιτάκι..
  Στήθηκαν τα έπιπλα, ήρθαν και οι παντόφλες! Ευχαριστούμε παλαιοί Πρόσκοποι του Συστήματος που συμβάλλατε στην αγορά της σακιδιοθήκης, ευχαριστούμε Ρίγελ, και ευχαριστούμε γονείς για τις παντόφλες που μας βοηθήσατε να πάρουμε!
 • Έτοιμο και το πάτωμα!
  Ένα όμορφο πέτρινο πάτωμα κοσμεί πλέον το δάπεδο του καταφυγίου μας, φέρνοντας μας ένα βήμα πιο κοντά στην πολυπόθητη ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης και στα εγκαίνιά του. Εσείς ακόμα να μας πιστέψετε? Μπορείτε να βοηθήσετε τις προσπάθειες μας! Κάθε δωρεά μεγάλη ή μικρή, κάθε συμμετοχή σας στις δράσεις οικονομικής ενίσχυσης του Συστήματος και κάθε εθελοντική εργασία είναι ...
 • Η 4η Ομάδα και Αγέλη Πετρούπολης στο Κατσιμίδι!
 • Προσφορά στο Κατσιμίδι
  Ευχαριστούμε από καρδιάς τους παλαιούς Προσκόπους του 7ου Συστήματος Προσκόπων Λυκαβηττού για την προσφορά τους στο καταφύγιό μας κατά την διάρκεια της εκδρομής τους!
 • Μπήκαν και οι γυψοσανίδες!
   Όπως σας είχαμε προϊδεάσει, οι εργασίες στο καταφύγιο συνεχίστηκαν και μετά την ολοκλήρωση του παταριού. Επαγγελματίες του χώρου τοποθέτησαν τις γυψοσανίδες που μας πρόσφερε δωρεάν η εταιρία KNAUF ΓΥΨΟΠΟΙΙΑ ΑΒΕΕ δημιουργώντας και πάλι τα νέα δωμάτια του καταφυγίου. Αν και οι φωτογραφίες δεν μπορούν να αναδείξουν την μεγάλη διαφορά, μπορείτε τουλάχιστον να πάρετε μια ιδέα! Σειρά έχουν τα ...

Comments: 0

 

Leave a comment