Επίσκεψη του Δικτύου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Την τελευταία μέρα του Μαρτίου, το Δίκτυο μας σε συνεργασία με το Δίκτυο του 24ου Συστήματος Αεροπροσκόπων πραγματοποίησε επίσκεψη στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», ύστερα από επιθυμία όλων των μελών του. Φορώντας τις προσκοπικές στολές και τα μαντήλια μας ξεκινήσαμε νωρίς το πρωί, με διάθεση να εξευνήσουμε τον χώρο. Στην αρχή της επίσκεψης μας παρακολουθήσαμε την ξενάγηση που παραχωρεί το Ίδρυμα στους επισκέπτες του, χωρίς κάποια οικονομική απολαβή.

Η ξεναγός μας ενημέρωσε και μας έδωσε πληροφορίες για την κατασκευή και τους χώρους που στεγάζονται εκεί, παρουσιαζοντάς μας μια μικρογραφία του Ιδρύματος σε μακέτα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος που θα στεγάζεται στο Ίδρυμα Σταύρος Νίαρχος και συντόμως θα είναι προσβάσιμη στο κοινό. Στην συνέχεια, μεταφερθήκαμε και εισήλθαμε στο χώρο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τα υπερσύγχρονα μέσα τεχνολογίας, όπου διαδραμματίζονται θεατρικές παραστάσεις, παραγωγές όπερας από όλο τον κόσμο και πολλές άλλες εκδηλώσεις.

Με το πέρας της ξενάγησης, περιηγηθήκαμε μόνοι μας στους υπόλοιπους χώρους όπως το πάρκο των 170.000 τ.μ και ανεβήκαμε στον φάρο. Αυτό είναι, ίσως, το σημείο με την ωραιότερη θέα. Εκεί βλέπαμε τη θέα της θάλασσας από τη μια πλεύρα και την πυκνοκατοικημένη Αθήνας μας από την άλλη.

Τέλος, καθίσαμε όλοι μαζί στα πολύχρωμα τραπεζάκια, φάγαμε και συζητήσαμε για την εμπειρία μας αυτή, δίνοντας την υπόσχεση πως σύντομα θα το επισκευτούμε ξανά.

 

Ανθή Σελένη

Μέλος 15ου Προσκοπικού Δικτύου

 

Leave a comment