Εκδρομή Έναρξης, απ’ την οπτική γωνία της Ομάδας… (17-18/10/2020)

Εάν περνούσες μια βόλτα απ’ τον Σταθμό Λαρίσης κατά τις 08:30  το πρωί του Σαββάτου (17/10), θα συναντούσες την Ομάδα μας έτοιμη για Εκδρομή. Δεν πέρασε πολύ ώρα πριν επιβιβαστούμε στο τρένο και κατευθυνθήκαμε προς τον Σ.Σ. «Αφίδναι».

Ο καιρός μπορεί να μην ήταν με το πλευρό μας και να ψιχάλιζε λιγάκι, αλλά οι Πρόσκοποι δεν διστάσαμε καθόλου. Οπλισμένοι με αδιάβροχα και υπομονή αρχίσαμε την πρώτη πορεία της χρονιάς για τα Μπαχούνια της Πάρνηθας.

Με την άφιξή μας στα Μπαχούνια, αφού μαζέψαμε δυνάμεις, αρχίσαμε απευθείας την εγκατάσταση στο χώρο. Λόγω των περιοριστικών μέτρων ασφαλείας, ο καθένας είχε την δική του σκηνή με αποτέλεσμα οι Ενωμοτιακοί Χώροι να είναι πιο γεμάτοι σε σχέση με τις Εκδρομές του παρελθόντος.

Λοιπόν… σκηνές, έτοιμες. Χώροι λαμπών, έτοιμοι. Τι έμεινε; Παιχνίδι φυσικά. Όλη η υπόλοιπη εκδρομή ήταν γεμάτη με παιχνίδια, μαγειρέματα και τραγούδια. Όλο το δάσος ήταν πλημμυρισμένο με νεανικές φωνές και γέλια. Κορύφωση της Εκδρομής ήταν τα Τυπικά Λήξης της Κυριακής. Ενώπιον όλων υποσχέθηκαν οι νέοι Πρόσκοποι της Ομάδας, ανακοινώθηκαν τα Στελέχη των Ενωμοτιών και υποδεχτήκαμε στην Ομάδα την νέα μας Υπαρχηγό, την Αλφέκκα.

Η Εκδρομή είχε μια όμορφη ροή και μια ακόμα πιο όμορφη ατμόσφαιρα. Ευελπιστώ πως είναι δείγμα της προσκοπικής χρονιάς που μας περιμένει και να ανθίσουν όλοι οι Πρόσκοποι προς έναν καλύτερο εαυτό.

Καλή Προσκοπική χρονιά για όλα τα Τμήματα!

Μάρκο Ντε Σούζα Μπρίτο – Χρυσαετός (Α.Ο.Π.)

Πορεία Σ.Σ. Αφίδναι – Μπαχούνια

Πορεία Μπαχούνια – Σ.Σ. Αφίδναι
 

Leave a comment