Κατασκευές για τις γωνιές μας, Μέρος 1ο

Η δράση της Κυριακής ήταν πολύ έξυπνη και δημιουργική! Αφού κάναμε τα Τυπικά σφύριξαν οι Βαθμοφόροι για να μας εξηγήσουν τι ωραίο θα κάνουμε για άλλη μία φορά. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε δεν ήταν και το πιο εύκολο αλλά η φαντασία,η δημιουργικότητά και η συνεργασία της Ομάδας έπαιξαν καλά το ρόλο τους.Στην αρχή μας χώρισαν σε 2 ομάδες. Μισοί από τη μια και μισοί από την άλλοι. Υπήρχαν 2 τραπέζια όπου στο ένα ήταν η Καρδερίνα και στο άλλο ο Κουκουβάγια. Στο τραπέζι της Καρδερίνας έπρεπε να φτιάξουμε έναν πίνακα αρμοδιοτήτων ενώ στο άλλο ένα παρουσιολόγιο.

Στο πρώτο τραπέζι η ασχολία μας ήταν να πριονίσουμε κάτι μικρά ξυλακια κόντρα πλακέ που τα είχαμε σχεδιάσει πιο πριν σε σχήμα παζλ. Υστέρα πήραμε καρμπόν και το πατήσαμε πάνω στο ξύλο και βγήκε το αποτέλεσμα-σχέδιο που επιδιώκαμε! Αυτό ήταν η πρώτη μας αρμοδιότητα!

Στο τραπέζι του Κουκουβάγια τα παιδιά σχεδίασαν κάτι κουτάκια πάνω σε ένα ξύλο. Κατόπιν στη γωνία του κάθε κουτιού κάρφωναν ένα καρφί. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πάρουμε διάφορες-πολύχρωμες κλωστές και το κάθε παιδί από κάθε Ενωμοτία να έχει το δικό του χρώμα κλωστής. Άμα το παιδί έρθει στη δράση η κλωστή θα τυλιγθεί γύρω από την καρφίτσα και θα ανέβει προς τα πάνω προς την άλλη καρφίτσα ενώ αντίθετα αν δεν έρθει, τότε η καρφίτσα θα τυλιχθεί  γύρω από την κλωστή και θα πέσει προς τα κάτω.

Ελπίζω οι κατασκευές που κάναμε να διακοσμήσουν τις γωνιές μας!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Κουκουβάγια για την πολύτιμη βοήθειά του!

Φώτης Θεοδωρικάκος

Μέλος Αετών

P1240377 P1240378 P1240382 P1240386 P1240387 P1240391

 

Leave a comment