Ενωμοτιακές Δράσεις, 16/10/2011

Την εβδομάδα αυτή η Ομάδα ετοιμαζόταν για εκδρομή. Το παρασκήνιο ,όμως, αυτής είχε πολλές αλλαγές. Στην αρχή, το μέρος θα ήταν ένας χώρος στον Υμηττό. Στη μέση της εβδομάδας αποφασίσαμε ότι αυτός δεν είναι αντάξιος των προσδοκιών μας για πρώτη εκδρομή της Ομάδας στη χρονιά, έτσι λοιπόν ψάξαμε και αποφασίσαμε να αλλάξουμε τον προορισμό μας, αυτή τη φορά για την Πάρνηθα και συγκεκριμένα το Παλιομήλεσι. Κοιτάζαμε συνεχώς τις προγνώσεις του καιρού, με την ελπίδα να βελτιωθούν, δυστυχώς,όμως, συνέβαινε το αντίθετο. Αποφασίσαμε,λοιπόν, να την ακυρώσουμε, ώστε να αποφύγουμε τυχόν κακές εμπειρίες. Τελικά δεν το μετανιώσαμε, η πρόγνωση κατέληξε με θερμοκρασίες υπό το μηδέν, πολύ βροχή και χιονόνερο για την Πάρνηθα. Ως εναλλακτική δράση έγινε μια δράση εκπαίδευσης στελεχών επικεντρωμένη στην οργάνωση της Ενωμοτίας και τις Ενωμοτιακές δράσεις. Την επόμενη μέρα η γνώση έγινε πράξη…

Λέοντας, Α.Ο.Π.

 

Ενωμοτιακή Δράση Αετών

Την περασμένη εβδομάδα λόγω ακύρωσης της εκδρομής πραγματοποιήθηκε στη λέσχη μας μια διαφορετική συνάντηση . Η κάθε Ενωμοτία συγκεντρώθηκε με σκοπό να κάνει μια ενωμοτιακή, κατά τη διάρκεια της οποίας τα καινούρια παιδιά θα είχαν τη δυνατότητα να μάθουν νέες γνώσεις . Η ώρα έφτασε 12.00 και οι Ενωμοτάρχες των Αετών και των Πανθήρων, οι οποίοι είχαν αποφασίσει να κάνουν την ίδια ώρα τις δράσεις των Ενωμοτιών τους , διοργάνωσαν από κοινού κάποια ζωηρά παιχνίδια . Η δράση κύλισε ομαλά χωρίς πολλές δυσκολίες διότι υπήρχε μεγάλη ομαδικότητα και συνεργασία ανάμεσα στα παιδιά και τα στελέχη τους. Οι Αετοί που αριθμούν έξι μέλη, από τα οποία τα τρία γράφτηκαν φέτος στην Ομάδα μας, κατάφεραν να συνεργαστούν άψογα και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που τους εμφανίστηκαν.Τα τελευταία 10 λεπτά η Ενωμοτία των Αετών ασχολήθηκε με την τελευταία σκηνή του πολυαναμενόμενου βίντεο κλιπ,έτσι ώστε να το ολοκληρώσει και εκείνη. Στο τέλος, έγιναν τα τυπικά υπό καταρρακτώδη βροχή και η δράση έλαβε τέλος αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για τις επόμενες . .

Νικήτας, Ενωμοτάρχης Αετών

 

Ενωμοτιακή Δράση Λεόντων

Αυτή τη Κυριακή δεν κάναμε δράση σαν ομάδα άλλα ενωμοτιακή δράση. Ξεκινήσαμε με την τακτοποίηση του χώρου μας, έπειτα ασχοληθήκαμε με τη βελτίωση των προσκοπικών γνώσεων και των δικών μας και των καινούργιων παιδιών. Επίσης προσδιορίσαμε τις αρμοδιότητες του καθενός για αυτόν το μηνά στην ενωμοτία. Φυσικά πάντα υπήρχε χρόνος για να παίξουμε και να τραγουδήσουμε. 

Χαράλαμπος, Ενωμοτάρχης Λεόντων

Ενωμοτιακή Δράση Πανθήρων

Την Κυριακή που μας πέρασε δεν κάναμε ούτε παιχνίδια ούτε κάποια άλλη δραστηριότητα ως Ομάδα. Αντιθέτως, μαζευτήκαμε στη λέσχη μας και κάναμε κάτι πολύ σημαντικό για κάθε Ενωμοτία, την Ενωμοτιακή μας δράση!! Κατά τη διάρκειά της,τακτοποιήσαμε το χώρο μας, ελέγξαμε τα ενωμοτιακά μας εφόδια και εντοπίσαμε τις ελλείψεις μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να τις αναπληρώσουμε. Τέλος, ο καθένας επέλεξε την αρμοδιότητα που του ταιριάζει και έμαθε πώς να την τηρεί.

Μιχάλης, Ενωμοτία Πανθήρων

 

Leave a comment