Τοξοβολία με την Κοινότητα

Την Κυριακή στις 5 Φεβρουαρίου  με πολύ κέφι και όρεξη πήγαμε στους Αγίους Αναργύρους, για να συναντηθούμε με τον κύριο Παύλο, μέλος του συλλόγου τοξοβολίας Φιλοκτήτης και κριτή αγώνων, ο οποίος θα μας έδινε σημαντικές  πληροφορίες για το άθλημα  της τοξοβολίας. Προς μεγάλη μας έκπληξη οι προπονήσεις του συλλόγου γίνονταν στο κλειστό γυμναστήριο ενός σχολείου.

Ο κύριος Παύλος για να μας μυήσει στην τοξοβολία μας τόνισε πως ο αθλητής πρέπει να είναι ήρεμος, κάτι που τον βοηθά αντίστοιχα και στις επιδόσεις του στο σχολείο. Επίσης, γνωρίσαμε τις βασικές αρχές της τοξοβολίας, όπως το να έχουμε τα πόδια ανοιχτά στο μήκος του ώμου, να αφήνουμε απαλά τη χορδή και να παίρνουμε χαλαρές αναπνοές, όπως και το να έχουμε το δείκτη πάνω από το βέλος και τον μέσο με τον παράμεσο από κάτω. Στην τοξοβολία τα άλλα δύο δάκτυλα δεν χρησιμοποιούνται αλλά πρέπει κανείς να προσέχει γιατί μια απρόσεχτη κίνηση μπορεί να αλλοιώσει την φορά του βέλους. Φυσικά οι κανονισμοί είναι πολλοί περισσότεροι και στην πρώτη μας επίσκεψη δεν γινόταν να τους μάθουμε όλους.

Τέλος, ο κύριος Παύλος μας είπε την ιστορία της τοξοβολίας και μας ενημέρωσε πως το άθλημα είναι φτηνό όσων αφορά την συνδρομή σε συλλόγους.  Μεγάλο όμως είναι το κόστος αγοράς βελών και τόξου. Τόνισε πως έχουμε πολύ καλούς αθλητές και αξίζει να ασχοληθούμε με αυτό. Θα θέλαμε όλοι μας να ευχαριστήσουμε τον κύριο Παύλο για την προθυμία και τη βοήθειά του, και να ευχηθούμε στο σύλλογο καλή επιτυχία σε όλες τις διοργανώσεις.

Σωτήρης Πέτρου – Σκαθάρι

        

 

Leave a comment