Παρουσίαση προσωπικού ενδιαφέροντος – Κόμικ

Την Κυριακή στις 26 του Φλεβάρη είχαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε  στον κόσμο των κόμικς μέσα από την παρουσίαση προσωπικού ενδιαφέροντος του Κορμοράνου.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με έναν σύντομο ορισμό του τι είναι κόμικς. Έτσι μάθαμε πως είναι το υβριδικό μέσο με το οποίο συνδυάζεται ο γραπτός λόγος μαζί με οπτικά μέσα. Η ιστορία των κόμικς ξεκινάει από τα τέλη  του 18ου αιώνα με την σύγχρονη μορφή του να εμφανίζεται τον 20ο αιώνα. Το πρώτο κόμικ που κυκλοφόρησε τον 20ο αιώνα είναι το τεύχος ‘’The Funnies’’, που περιείχε επανεκδόσεις κόμικς από στήλες εφημερίδων. Η πηγές έμπνευσης των ιστοριών των κόμικς ήταν από τα πραγματικά γεγονότα της κάθε εποχής.    Δύο ήταν οι μεγάλες  εταιρίες κόμικς,  η DC (Detective  Comics) και η Marvel  οι οποίες δημιούργησαν τους γνωστούς σε όλους μας υπερήρωες Superman, Batman, Spiderman, Captain America κτλ. Σημαντικές προσωπικότητες στην δημιουργία των κόμικς ήταν ο Stan Lee (γεννημένος 28 Δεκεμβρίου 1922) Αμερικανός συγγραφέας κόμικς, εκδότης, ηθοποιός, παραγωγός, εκδότης, τηλεοπτική προσωπικότητα και πρώην πρόεδρος της Marvel Comics, ο Julius Schwartz, ο οποίος ουσιαστικά επέφερε την Αργυρούχα Εποχή καθώς με το τεύχος Showcase#4, παρουσίασε την νέα μορφή του ήρωα Flash, ανανεώνοντας το ενδιαφέρον του κοινού για τους υπερήρωες και ο Jack Kirby , ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες στην αμερικανική βιομηχανία των κόμικς.

Εκτός από τα Αμερικάνικα κόμικς μάθαμε και για τα Γιαπωνέζικα “manga”. Δημιουργός των πρώτον  manga είναι ο Tezuka Osamu, ο οποίος χρησιμοποίησε τεχνικές κινηματογράφου για την αποτύπωση της κίνησης και θεωρείται από πολλούς ως ο ‘’ Πατέρας των Anime’’ και συχνά θεωρείται ως ο Walt Disney της Ιαπωνίας.

Συγχαρητήρια στον Κορμοράνο για την παρουσίαση του και αναμένουμε σύντομα και την επόμενη.

Κουκουβάγια – Αρχηγός Κοινότητας

 

Leave a comment