Διήμερη Εκδρομή στο Σπιτάκι μας, Κατσιμίδι Πάρνηθας, 4-5/2/2017

Οι εκδρομές καλά κρατούν για την Αγέλη μας. Η συγκεκριμένη, όμως, αποτέλεσε κάτι πρωτόγνωρο και μοναδικό, καθώς τα Λυκόπουλα έφτασαν στο Κατσιμίδι με τραίνο και περπάτημα μέσα στη φύση της Πάρνηθας, παρέα με τον Μαζεστίξ που έψαχνε απεγνωσμένα να βρει το δρεπάνι του!

Ο στόχος φαινόταν απαιτητικός, όμως οι Γερόλυκοι είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα. Έτσι, οι  ώρες και τα χιλιόμετρα κύλησαν.. νεράκι, παρέα με γνώσεις, το χάρτη, σκυλίσιους φίλους, κανόνες ασφάλειας στο βουνό, τη χλωρίδα της Πάρνηθας,παιχνίδια, τραγούδια, μηνύματα μορς και την απεριόριστη ενέργεια των δυνατών μας Λυκοπούλων!

Τι κι αν είχαμε συνάντηση στις 6.15 το πρωί; Τι κι αν φθάσαμε στο Κατσιμίδι κατά τις 12.30; Ένα χειροποίητο γλειφιτζούρι φτιαγμένο από την πρώην Αρχηγό Συστήματός μας, Λέαινα, που μας περίμενε στη σάλα και μια τρομερά δυνατή κραυγή μας έδωσαν δύναμη για μια αξέχαστη εκδρομή!

Περιηγηθήκαμε στους χώρους του ανακαινισμένου καταφυγίου μας, ακούσαμε προσεκτικά τους κανόνες και νιώσαμε πραγματικά σαν στο σπίτι μας! Και μετά από μερικά παιχνίδια και το μεσημεριανό γεύμα που τόσο είχαμε ανάγκη, τα Λυκόπουλα μετατράπηκαν στους πιο τρανούς εξερευνητές, με το θέαμα για μας τους Γερόλυκους να είναι πράγματι μαγικό..!

Ανακάλυψαν κρυμμένα μονοπάτια, περιπλανήθηκαν σε λαβύρινθους φτιαγμένους από τη βλάστηση του βουνού, βοήθησαν τους φίλους τους όταν αυτοί χρειάζονταν βοήθεια, ανέβηκαν τη μεγάλη ανηφόρα που πάντα τους κινούσε την περιέργεια, έχοντας μαζί τα απαραίτητα εφόδια στο σακίδιό τους, που δεν αποχωρίζονταν.. Μάζεψαν ξύλα (πολλά ξύλα!!) για το τζάκι και τα μάτια τους έλαμπαν καθ’ όλη τη διάρκεια.. Αφού πια το γνώριζαν καλά..

Η Αγέλη όλα τα μπορεί!!!!!

Και αφού πια το σκοτάδι είχε πέσει και η φωτιά στο τζάκι είχε ανάψει για τα καλά, το παιχνίδι μέσα στο καταφύγιο δεν σταματούσε. Αποκορύφωμα ήταν το πάρτυ μασκέ της Αγέλης, που δεν του έλειπε τίποτα! Όμορφες στολές, μουσική, χορός, λιχουδιές..

Η επόμενη μέρα μας βρήκε ξεκούραστους μετά τον βαθύ και ζεστό ύπνο μας στο πατάρι του Κατσιμιδίου, να παίζουμε αθλητικά παιχνίδια με ζήλο και έπειτα με προσήλωση να μαθαίνουμε πώς φτιάχνεται σωστά ένα προσκοπικό σακίδιο για μια εκδρομή! Εκείνη τη μέρα μάθαμε και πολλά πράγματα για τη Ραπτική από την παρουσίαση της Παναγιώτας και μαμάδες… μαντάραμε μια κάλτσα! Μην ανησυχείτε για τις τρύπες λοιπόν! Μπράβο Παναγιώτα για την προσπάθειά σου!

Φαγητό, Τυπικά Λήξης και έπειτα αναχώρηση.. Το δρεπάνι αν αναρρωτιέστε.. Πουθενά..

Ο δρόμος προς τις Αφίδνες ήταν πλέον γνωστός και τα Λυκόπουλα ήταν σαν να πετούσαν! Φτάσαμε νωρίς, και ενώ περιμέναμε το τραίνο της επιστροφής μας για Αθήνα, τρώγαμε σταφίδες και αμύγδαλα για να αναπληρώσουμε την ενέργεια που καταναλώσαμε!

Κουρασμένοι μα ενθουσιασμένοι με ό,τι καταφέραμε γυρίσαμε σπίτι..

Ευχαριστούμε πολύ τον Κουκουβάγια, τον Λέοντα και τον κύριο Θωμά που μας βοήθησαν με τον να μεταφέρουν με αυτοκίνητα τα σακίδια μας στο Κατσιμίδι καθώς και να τα επιστρέψουν στην Αθήνα!

Ρωτήστε όποιον θέλετε! Η εκδρομή αυτή ήταν η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ που έχει υπάρξει!!

Λυκόπουλα, Γερόλυκοι, σας ευχαριστώ!!!!

Ακέλα


 

 

Leave a comment