Ο δρόμος για το πιθάρι…..

Τελικά η απόκτηση του πιθαριού ήταν πιο περίπλοκη απ’ όσο περιμέναμε!!!!

Για να το βρούμε ταξιδέψαμε μέχρι τον Ναό του Ποσειδώνα… το Σαββατοκύριακο, λοιπόν, 15 -16 Οκτωβρίου η Αγέλη ταξίδεψε μέχρι το Σούνιο όπου συνάντησε τα παιδιά του Αγησίλαου και της Κλυταιμνήστρας, Φοίβο και Αθηνά! Εκεί τα παιδιά μας εξήγησαν για τα μαθήματα που έχουν στο σχολείο, μας έμαθαν λίγα πράγματα για την ζωή τους στην Αρχαία Ελλάδα, μας μίλησαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μας εξήγησαν πολλά για τα αγωνίσματα που έκαναν για να συμμετάσχουν σε αυτούς. Επίσης μας έδειξαν και πολλά από τα παιχνίδια που έπαιζαν μικροί.

Τα Λυκόπουλα άκουσαν με προσοχή τον Φοίβο και την Αθηνά και μαζί τους έμαθαν, αγωνίστηκαν στα αθλήματα και φυσικά έπαιξαν μερικά από αυτά τα αλλόκοτα παιχνίδια!!!Πραγματικά ήταν πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά! Φυσικά δεν θα μπορούσαν  να μην συναντήσουν τον Αγησίλαο και την Κλυταιμνήστρα οι οποίοι για να τους καλωσορίσουν τους κάλεσαν σε ένα συμπόσιο!

Ύστερα απ ‘όλα αυτά ήρθε η ώρα να βρεθεί το πιθάρι… Μετά από πολλές δοκιμασίες  που έβαλε ο Ποσειδώνας στα Λυκόπουλα το πιθάρι βρέθηκε!!!! Τότε τα Λυκόπουλα το παρέδωσαν με χαρά και πολύ υπερηφάνεια στον Αγησίλαο. Εκείνος ευχαρίστησε την Αγέλη και τους ευχήθηκε τα καλύτερα!!! Έτσι, πήραμε το δρόμο της επιστροφής χαρούμενοι για την επιτυχία της αποστολής μας και ανυπομονώντας να παραδώσουμε το πιθάρι στον Περικλή!

Πόσο εύκολο θα είναι τελικά;

 

Leave a comment