“Η ποντικοπαγίδα” – Η μεγάλη στιγμή της παράστασης

“Ξαφνικά κοιτάζω το ρολόι μου. Η ώρα είναι 17:30. Ημέρα Κυριακή 6 Μαΐου του 2012. Το στομάχι μου σφύχτηκε λιγάκι.. Γύρισα και της είπα “Το πιστεύεις? Δουλεύαμε για αυτό 8 μήνες, και τώρα έχουν μείνει μόνο 45 λεπτά..”. Χαμογέλασε και έδειξε να συμφωνεί. Η μεγάλη στιγμή της παράστασης είχε έρθει. Όλα ήταν έτοιμα!! 

Ανοίξαμε την πόρτα του θεάτρου και ήδη οι πρώτοι θεατές μας περίμεναν απ’έξω. Αν και η ημέρα ήταν ιδιαίτερη το θέατρο δεν άργησε να γεμίσει, και μόλις το τρίτο καμπανάκι ακούστηκε και η αυλαία άνοιξε, οι υπέροχοι ηθοποιοί μας αντίκρισαν μια κατάμεστη αίθουσα. Μια αίθουσα που γέμισε από θεατές με αγάπη και ιδιαίτερη περιέργεια να λύσουν το μυστήριο που εκτυλίχθηκε μπροστά τους.

Πίσω στα παρασκήνια, οι θερμοκρασία είχε ανέβει επικίνδυνα. Ρούχα πετάγονταν από εδώ και από εκεί, βαθιές ανάσες ακούγονταν πριν την είσοδο στη σκηνή,χαμόγελα μετά το πρώτο χειροκρότημα, και γέλια κατά την έξοδο! Ο Πάρμιντερ, ο Κέιν, η Κάσεη, ο Τζο, ο Μπιλ, η Μόλλυ, ο Τζάιλς, ο Ρεν, η Μπόυλ, ο Παραβιτσίνι, ο Μέτκαλφ και ο Τρόπερ, όλοι τους πήραν σάρκα και οστά και μετέφεραν το κοινό σε μια σκοτεινή ιστορία στην επαρχία του Λονδίνου! Τα λεπτά περνούσαν τόσο γρήγορα, που κανείς μας δεν κατάλαβε πότε πέρασε η ώρα. Πότε η παράστασή μας έφτασε στο τέλος της.. “Τώρα το μόνο που σκέφτομαι είναι, τι κρίμα που τελείωσε” είπε μια Πρόσκοπος μόλις τέλειωσε την σκηνή που έπαιζε. Στην αρχή είχε ανέβει με άγχος..στο τέλος κατέβηκε με νοσταλγία. Η αυλαία έκλεισε. Όλοι πήραν θέση. Τώρα ένα έμενε να ακουστεί.. Το χειροκρότημα!! Και ακούστηκε..τόσο δυνατά, που μας έκανε όλους εξαιρετικά περήφανους!! 

Άγγελε, Φώτη, Ειρήνη, Τάσο, Μάρκο, Κατερίνα, Νίκο, Νικήτα, Στέλιο, Γεωργία, Άρη, Χαράλαμπε ΜΠΡΑΒΟ! Όλοι εμείς, οι Βαθμοφόροι του Συστήματος σας συγχαίρουμε για την άψογη ερμηνεία σας και την αγάπη που δώσατε σε αυτό μας το όνειρο.

Επιτρέψτε μου να επιστρατεύσω ένα σλόγκαν από μια Κατασκήνωση μερικά χρόνια πίσω και να το αφιερώσω ξανά στους Βαθμοφόρους του Συστήματός μας με πολλή αγάπη..

“Αν μπορείς να το φανταστείς, μπορείς και να το κάνεις…!”

Φανταστείτε, ονειρευτείτε, και ελάτε να το κάνουμε πράξη! Και του χρόνου…?”

Η  Αρχηγός του Συστήματος

Λέαινα

                           

 

One comment

 

Leave a comment