Συγχαρητήρια στη Βίδρα!

ΟΙ ΦΕΤΙΝΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ VODAFONE WORLD OF DIFFERENCE

Η Vodafone ανακοίνωσε τους πέντε (5) φετινούς επιτυχόντες του πρωτοποριακού προγράμματος κοινωνικής συνεισφοράς «Vodafone World of Difference» που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα για δεύτερη συνεχή χρονιά. Μέσω του προγράμματος, η Vodafone δίνει την ευκαιρία σε αυτούς που έχουν επιλεγεί να εργαστούν σε έναν κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό για έναν ολόκληρο χρόνο, καλύπτοντας το μισθό τους.

Οι επιτυχόντες του προγράμματος οι οποίοι θα εργασθούν για ένα χρόνο στον οργανισμό της επιλογής τους είναι οι ακόλουθοι:

Θανάσης Βανέζης, ο οποίος θα εργαστεί ως Εμβιομηχανικός στο Κέντρο Ανάλυσης Βάδισης της ΕΛΕΠΑΠ Αθήνας, με σκοπό την υλοποίηση ερευνητικού προγράμματος για τη μελέτη της λειτουργικότητας των άνω άκρων σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση.

Κωνσταντίνα Λυγίζου, η οποία θα αναλάβει τη θέση της Υπεύθυνης Ανάπτυξης Συστήματος σε νέους με προβλήματα ακοής στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα και σε αυτή την κοινωνική ομάδα να συμμετέχει στις δράσεις του ΣΕΠ.

Δημήτρης Παπανδρέου, ο οποίος θα εργαστεί ως Οργανωτικός Υπεύθυνος του προγράμματος  «Συμπληρωματική Φροντίδα για το παιδί και τον έφηβο» στο Σωματείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης “ΒΟΗΘΕΙΑ για το παιδί και τον έφηβο”-HELP στη Μυτιλήνη. Σκοπός του προγράμματος είναι η ψυχοκοινωνική υποστήριξη παιδιών πολυπροβληματικών οικογενειών, που στερούνται βασικών βιοτικών αναγκών.

Βαγγέλης Τζιρίτης, ο οποίος θα εργαστεί ως Περιβαλλοντικός Σύμβουλος στην Εταιρία Προστασίας Πρεσπών (ΕΠΠ), για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την αξιολόγηση ενός συστήματος περιβαλλοντικής παρακολούθησης των υδατικών πόρων της λίμνης Μικρή Πρέσπα.

Μάριος Φουρνάρης, ο οποίος με τη βοήθεια του προγράμματος θα συνεχίσει το έργο του ως Διευθυντής πλήρους πλέον απασχόλησης του Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων και Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης του Συλλόγου ΑΛΚΥΟΝΗ στην Πάρο.

Όλες οι αιτήσεις αξιολογήθηκαν ξεχωριστά με βασικά κριτήρια τις ικανότητες, τη γνώση και τα τυπικά προσόντα, καθώς επίσης το όραμα και το πάθος των υποψηφίων. Επιπρόσθετα, κάθε αίτηση αξιολογήθηκε σύμφωνα με την ανθρωπιστική και κοινωφελή της αξία, το εφικτό της υλοποίησης, τα μετρήσιμα αποτελέσματα και τη βιωσιμότητά της.

Το δύσκολο έργο της ανάδειξης των τελικών νικητών ανέλαβε πενταμελής επιτροπή, η οποία κλήθηκε να ξεχωρίσει, μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις, τους επιτυχόντες. Μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν οι: Δημήτρης Παπαδόπουλος, Διευθυντής του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Νάνσυ Παπαλεξανδρή, Καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ηλίας Μοσχονάς, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Vodafone, Αγγελική Παπαντωνίου, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της Vodafone και Έλσα Σταθοπούλου, Υπεύθυνη Κοινωνικής Συνεισφοράς της Vodafone.

Οι αιτήσεις που έλαβε η Vodafone από το ευρύ κοινό κατά το διάστημα των έξι εβδομάδων της περιόδου υποβολής αιτήσεων, έφθασαν τις 414, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 42%  σε σχέση με πέρυσι. Από αυτές, το 54% προήλθε από ενδιαφερομένους στην Αττική, ενώ το 19% προήλθε από άτομα τα οποία είχαν ήδη μόνιμη απασχόληση.

Υπενθυμίζεται ότι το Vodafone World of Difference είναι ένα παγκόσμιας εμβέλειας πρόγραμμα που μέχρι σήμερα εφαρμόζεται από τη Vodafone σε 21 χώρες με μεγάλη επιτυχία, έχοντας δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους από 1.500 επιτυχόντες να εργαστούν στον οργανισμό της επιλογής τους.

Το πρόγραμμα «Vodafone World of Difference» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της Vodafone.

Εθελοντές

Ανακοίνωση

Δείτε Περισσότερα εδώ.

 

Leave a comment