Η Κοινότητα μαθαίνει για το θέατρο.

Κυριακή 22/10. Συγκεντρώνονται για άλλη μια φορά οι 15η, 24η και 37η Κοινότητες για την παρακολούθηση μιας δράσης που περιμέναμε πως και πως να πραγματοποιηθεί. Το θέμα της ήταν το θέατρο και είχαμε καλέσει ως ειδικό συνεργάτη τον αξιόλογο κ. Κωνσταντίνο Μπάζα.

Αφού τον συναντήσαμε στο δημοτικό σχολείο της περιοχής μας, άρχισε να απαντάει με φανερό ενθουσιασμό τις ερωτήσεις που είχαμε προετοιμάσει για αυτόν. Όσο περνούσε η ώρα είχαμε σχηματίσει πλέον μια εικόνα για την ζωή ενός ατόμου μέσα απ’ το πρίσμα του «ηθοποιού».

Στη συνέχεια, ανέλαβε εκείνος την ροή της δράσης και διεξήγαγε κάποιες κινητικές δραστηριότητες. Στόχος τους ήταν να πάρουμε κάποια στοιχεία των συνθηκών και καταστάσεων που συναντούν οι ηθοποιοί πάνω στη σκηνή. Προς το τέλος της δράσης όμως, μας είχε ετοιμάσει κάτι πραγματικά ιδιαίτερο. Προσπάθησε να δείξει πόσο συναισθηματικά φορτισμένο μπορεί να γίνει το θέατρο όταν με ανέβασε στην σκηνή και με μια συγκεκριμένη επανάληψη φράσεων κατάφερε να αγγίξει πολλούς – συμπεριλαμβανομένου και εμένα.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω την ευχάριστη γεύση με την οποία μας άφησε ο κ. Μπάζας. Ευχάριστη επειδή γνωρίσαμε έναν εύλογο άνθρωπο που είναι παθιασμένος με αυτό που κάνει και γι’ αυτό θεωρώ πως όλοι μας κρατήσαμε κάτι προσωπικό από αυτήν την δράση.

Σας ευχαριστούμε πολύ κ. Κωνσταντίνε για αυτή την δράση!

Μάρκο Ντε Σούζα Μπρίτο – Χρυσαετός

 

Κατηγορίες: Κοινότητα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *