Εκδρομή στο Κατσιμίδι

Το Σαβατοκύριακο 22-23 Μαρτίου η Κοινότητα μας είχε προγραμματίσει εκδρομή στο Σπιτάκι, στο Κατσιμίδι. Ωστόσο αυτή η εκδρομή θα ξεκινούσε διαφορετικά και με έναν πιο πρωτότυπο τρόπο. Θα ακολουθούσαμε την ίδια διαδρομή όμως η πορεία θα γινόταν βράδυ. Εφόσον ήμασταν όλοι εφοδιασμένοι με φακούς κεφαλής ξεκινήσαμε. Ο καιρός ήταν κατάλληλος,οι τελευταίες αχτίδες του ηλίου το απόγευμα στην αρχή της πορείας και στη συνέχεια τα αστέρια φώτιζαν αμυδρά τη διαδρομή.Ήταν όμως αρκετά προκειμένου να μας καθοδηγήσουν. Όταν ήδη είχε σκοτεινιάσει αρκετά φτάσαμε στο Κατσιμίδι.Τακτοποιήσαμε το χώρο,ανάψαμε το τζάκι και μαγειρέψαμε το βραδινό μας, το οποίο κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο δεν ήταν.Μπριζόλες με πίτες.Αφού φάγαμε καλά και χορτάσαμε είχε έρθει η ώρα να παίξουμε ένα παιχνίδι που είχε προετοιμάσει ο όμιλος της δράσης,που περιλάμβανε γνώσεις,παντομίμα  βρες10 είδη ταμπού πειράματα και πολλά άλλα. Η ώρα πέρασε γρήγορα και κανείς δεν το κατάλαβε.Τελικά δεν είναι πολλά αυτά που χρειάζεται ένας άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος. Χρειάζεται μια καλή παρέα με ανθρώπους που αγαπάει και τον αγαπάνε. Χρειάζεται καλό φαγητό. Χρειάζεται και διασκέδαση για να περάσει όμορφα και να είναι ευτυχισμένος.

Την επόμενη μέρα είχαμε προγραμματίσει να γίνουν κάποιες εργασίες. Λουστράρισμα του τζακιού και του φούρνου,καθάρισμα του χώρου του καταφυγίου,κόψιμο ξύλων για το τζάκι και άλλες λίγες δουλειές. Επίσης ο Πύθωνας  έκανε την παρουσίαση του σχετικά με τις θρησκείες στην οποία κατάφερε να μας λύσει πολλές απορίες τις οποίες είχαμε. Συγχαρτήρια Πύθωνα συνέχισε έτσι. Μετά το μεσημεριανό μας αφού τελειώσαμε όσες εργασίες είχαν απομείνει φορτώσαμε τα σακίδια μας και πήραμε το δρόμο της επιστροφής.

Αξίζει ένα μπράβο σε όσους συνέβαλλαν και συμβάλλουν στο να γίνει ένα όνειρο πραγματικότητα. Σε λίγο καιρό όλοι θα χαιρόμαστε και θα καμαρώνουμε αυτό δημιουργήσαμε με τα ίδια μας τα χέρια.

                Νικήτας Θεοδωρικάκος-Ερωδιός

 

 DSC_0240 DSC_0129 DSC_0244 DSC_0132 DSC_0238 DSC_0226 DSC_0204 DSC_0207 DSC_0209 DSC_0210 DSC_0217 DSC_0222 DSC_0152 DSC_0151 DSC_0139 DSC_0134

 

Leave a comment