Δράση προσφοράς Κοινότητας

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου η Κοινότητα μας είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει  μια δράση διαφορετική από τις υπόλοιπες. Ήταν δράση Προσφοράς. Γι αυτό το λόγο επισκεφθήκαμε το Ίδρυμα Παιδόπολης παράρτημα του  «Μητέρα» το οποίο βρίσκεται στον Άλιμο, και είναι υπεύθυνο για παιδιά που ο εισαγγελέας έκρινε πως η οικογένεια τους δεν ήταν  πλέον κατάλληλη να τα μεγαλώσει.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς? Τις ορθάνοιχτες αγκαλιές όλων μόλις μας είδαν? Τα βλέμματα ανυπομονησίας προκειμένου να ξεκινήσουμε τα παιχνίδια που είχαμε προετοιμάσει? Τα χεράκια που μας έσφιγγαν δυνατά από τη χαρά? Τα παιχνίδια που έγιναν και μας έφεραν πιο κοντά στα παιδιά και μας θύμισαν τι σημαίνει να είσαι παιδί?

Άραγε τι σημαίνει να είσαι παιδί? Παιδί σημαίνει να είσαι αθώος στη ψυχή και το σώμα. Να τρέχεις πάνω-κάτω ανέμελος δίχως σκοτούρες να βαραίνουν το μυαλό σου. Παιδί σημαίνει να βλέπεις στον ουρανό καράβια και ομπρέλες. Παιδί σημαίνει να κάνεις ότι διατάζει η καρδιά σου και όχι ότι επιβάλλει ο καθωσπρεπισμός της σύγχρονης κοινωνίας.

Ένα είναι όμως το μόνο σίγουρο. Τα παιδιά πρέπει να εισπράττουν την αγάπη και την φροντίδα όπως τα λουλούδια τον ήλιο και το νερό. Γιατί και τα παιδιά είναι λουλούδια. Πρέπει να τα φροντίζεις για να μην μαραθούν. Να τα αγαπάς για να ανθίσουν. Να τα δυναμώσεις για να αντέξουν στα χτυπήματα του αέρα, που θα γίνουν τα χτυπήματα στη ζωή.

Νικήτας Θεοδωρικάκος – Ερωδιός

(Υ.Γ. Για λόγους ασφαλείας των παιδιών, δεν μας επιτρέπεται να δημοσιεύσουμε φωτογραφίες από τη δράση μας, στις οποίες να φαίνονται τα πρόσωπά τους)

DSC_0028 DSC_0015 DSC_0007 DSC_0002 DSC_0001

Comments: 3

 

Leave a comment