Αναρρίχηση με την Κοινότητα

Την Κυριακή 7/10 η Κοινότητα επισκέφθηκε την τοποθεσία Πέτρα της Βαρυμπόμπης έτσι ώστε να κάνει αναρρίχηση.  Μόλις φτάσαμε στην τοποθεσία μας υποδέχτηκε ο κύριος Ανδρέας, ο οποίος ήταν εκπαιδευτής αναρρίχησης και θα ήταν υπεύθυνος για μας και την ασφάλειά μας. Αρχικά φυσικά μας εξήγησε τους κανόνες ασφαλείας προς αποφυγή οποιουδήποτε λάθους.

Ο πρώτος και τολμηρός που δοκίμασε τις δυνατότητές του ήταν το Πάντα. Στη συνέχεια ένας-ένας από τους υπόλοιπους Ανιχνευτές αρχίσαμε να ξεθαρρεύουμε και να προσπαθούμε να αναρριχηθούμε σε μικρότερο αρχικά βράχο, καθότι πρωτάρηδες στο άθλημα.  Σιγά σιγά όμως αρχίσαμε να ζηλεύουμε και να θέλουμε και οι υπόλοιποι να ανέβουμε πθιο ψηλά. Έτσι κάναμε και εμείς τις προσπάθειές μας και όσο οι δυσκολίες αυξάνονταν άλλο τόσο και οι προσδοκίες μας για την κορυφή. 

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε μας έκαναν και πιο δυνατούς. Όσο ένα μέλος αναρριχόταν οι υπόλοιποι τον ενθαρρύναμε ζητώντας του να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του και να καταβάλει όσο μεγαλύτερη προσπάθεια μπορεί.  

Ο Σκατζόχοιρος και ο Κορμοράνος ήταν οι Ανιχνευτές που κατάφεραν να ανέβουν στα πιο δύσβατα και ψηλά μέρη του βράχου και τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για την πειθαρχία και την αυτοσυγκέντρωση που έδειξαν για να τα καταφέρουν.  Φυσικά η βοήθεια του κύριου Ανδρέα ήταν καθοριστική και σημαντική και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό!

Η Κοινότητα για ακόμα μια φορά έδειξε πως μπορεί να ανέβει ακόμα και στις πιο δύσβατες κορυφές αρκεί να το πιστέψει!

Ερωδιός – Νικήτας Θεοδωρικάκος

              

 

Leave a comment