Η ζωή ενός τυφλού, 12/2/17

Σήμερα 12/2 ήταν μια ξεχωριστή δράση . Επισκέφτηκε την Εστία μας ένας τυφλός εκ γενετής άνθρωπος , ο Βαγγέλης Αυγουλάς

Το δρεπάνι δεν είναι πουθενά και στην Αγέλη  μπήκαν υποψίες πως μάλλον είναι κάπου στο Γαλατικό χωριό. Ο Μαζεστίξ, όμως, ως αρχηγός του Γαλατικού χωριού είναι υπεύθυνος  για την ασφάλεια του και γι αυτό παρακάλεσε τα Λυκόπουλα να μεταφερθούν στο χωριό με κλειστά μάτια, για να μη δουν τον δρόμο. Έτσι, ο Βαγγέλης  προσφέρθηκε να μας βοηθήσει σε αυτό το ταξίδι μας και φάνηκε ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος.

Αφού μας είπε κάποια πράγματα για την ζωή ενός τυφλού, για το πώς αναγνωρίζουν τον κόσμο γύρω τους με τις υπόλοιπες αισθήσεις του,, πώς χρησιμοποιούν και τι σημαίνει το λευκό μπαστούνι, κόλπα για να καταλαβαίνουν τα χρήματα κ.λ.π., μας έδειξε τον σωστό και ασφαλή τρόπο με τον οποίο μπορούμε να βοηθήσουμε έναν τυφλό να μετακινηθεί. Τα Λυκόπουλα αφέθηκαν στα χέρια των φίλων τους και έκαναν πράξη τη νέα γνώση μετακινούμενα με κλειστά μάτια στην αυλή μας. Έπειτα αποχαιρέτησαν  το Βαγγέλη και ξεκίνησαν το ταξίδι τους με κλειστά μάτια προς τη Γαλατία.

Εκεί συνάντησαν τον Αλφαβιτίξ και τον Αυτοματίξ, τον ιχθυοπώλη και τον σιδερά του χωριού. Ως συνήθως βρίσκονταν σε διαμάχη για το ποιος ήταν υπεύθυνος πού χάθηκε το χρυσό δρεπάνι. Πήραν λοιπόν το μέρος τους και έπαιξαν stratego! Ξαφνικά ακούστηκαν γαβγίσματα και παρατήρησαν ότι από μακρυά ερχόταν ο Ιντεφίξ με τον μάγο. Αμέσως κατάλαβαν ότι ο σκύλος κάτι ήθελε να τους πει. Τον ακολούθησαν με προσοχή- γιατί δεν ήθελαν να τον τρομάξουν- και είδαν πως ο Ιντεφίξ είχε πάρει το χρυσό δρεπάνι και το είχε κρύψει. Έτσι τα Λυκόπουλα βοήθησαν τον μάγο Πανοραμίξ να βρει το δρεπάνι του και έλυσαν το μυστήριο που μας βασάνιζε ένα μήνα. Μπράβο Λυκόπουλα.

Υπαρχηγός Αγέλης

Ναγκ, Κατερίνα Αργυροπούλου

 

Και εδώ ένα άρθρο για τη δράση μας από τη σκοπιά του ίδιου του Βαγγέλη Αυγουλά! http://meallamatia.blogspot.gr/2017/02/blog-post_20.html?m=1

Κατηγορίες: Αγέλη. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *