Στο όνομα της ειρήνης!!!

Τα Λυκόπουλα στις 31/01 έμαθαν πράγματα που ίσως να μην ήξεραν όσο καλά νόμιζαν! Για αρχή να πούμε πως φτάνοντας ξανά στο Άρεντελ βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τον πρίγκιπα Χανς, ο οποίος ήθελε να κατακτήσει την χώρα κάνοντας στην βασίλισσα Έλσα και την πριγκίπισσα Άννα! Έπρεπε λοιπόν με κάποιον τρόπο να μάθουμε στον Χανς πόσο λάθος είναι να κάνεις πόλεμο!! Έτσι μάθαμε γιατί πρέπει να έχουμε ειρήνη και τι κακά κάνει στον κόσμο ο πόλεμος. Στο τέλος η κάθε Εξάδα ακούγοντας όλα αυτά εκείνη την ημέρα, έγραψε ένα μικρό άρθρο για το τι πιστεύει εκείνη για την ειρήνη και τον πόλεμο!!!  Τελικά η Αγέλη κατάφερε να πείσει τον Χανς πως ο πόλεμος μας προκαλεί μόνο δυστυχία, φτώχεια, πόνο σε αντίθεση με την ειρήνη που προσφέρει ευτυχία, αγάπη σε όλο τον κόσμο και πολλά πολλά χαμόγελα!!!!

Ακέλα

 

Δείτε λοιπόν τι έγραψαν τα Λυκόπουλα για την ειρήνη και τον πόλεμο!

«Η ειρήνη είναι ένα καλό πράγμα που σε κάνει να χαίρεσαι και να μην πεινάς. Ενώ ο πόλεμος φέρνει την δυστυχία στον κόσμο, την λύπη και την πείνα. Αν έχουμε ειρήνη στην χώρα μας είμαστε ευτυχισμένοι και αν έχουμε πόλεμο είμαστε δυστυχισμένοι.»

Άγγελος, Αλέξιος, Παναγιώτα – Ασπριδεροί

« Η ειρήνη: η ειρήνη μας προσφέρει αγάπη, χαρά και ευτυχία. Επίσης όταν έχουμε ειρήνη έχουμε δικαιώματα όπως: σπίτι, φαγητό, νερό αλλά φυσικά έχουμε και υγεία.

Ο πόλεμος: όταν έχουμε πόλεμο υπάρχει δυστυχία, λύπη, φτώχεια και δεν μπορούμε να έχουμε πολλά δικαιώματα.»

Μαρία, Έλενα, Ιωάννα, Κωνσταντίνος, Στέλιος – Κοκκινωποί 

«Ο πόλεμος φέρνει τη δυστυχία, το λοιμό, την καταστροφή, τη δίψα και οι ζημιές που προκαλεί πολλές φορές δεν μπορούν να γιατρευτούν. Η ειρήνη φέρνει την ευχαρίστηση, την φροντίδα, την αγάπη, την ελπίδα, την χαρα΄, την ευτυχία αλλά και την οικονομική και πνευματική ανάπτυξη. Η διαφορά από την ειρήνη στον πόλεμο είναι τεράστια.»

Νικόλας , Δήμητρα, Μελίνα, Κωνσταντίνος, Σωκράτης – Μαυριδεροί

DSC_0002 DSC_0005 DSC_0007 DSC_0013 DSC_0014 DSC_0015 DSC_0020 DSC_0024 DSC_0026 DSC_0031 DSC_0034 DSC_0036 DSC_0044

 

Leave a comment