Περιήγηση στο… άκρο της πόλης!!!

Με το πιθάρι πλέον στα χέρια μας, συναντούμε στην Εστία μας τον Αγησίλαο, ο οποίος μας λέει ότι πρέπει να το παραδώσουμε στον περίφημο σε όλους Περικλή!

Όμως που θα τον βρούμε;;;

Ο Αγησίλαος μας λέει, πως ο Περικλής θα βρίσκεται σε ένα μέρος ιστορικό. Ένα μέρος που όλοι οφείλουμε να πάμε και να θαυμάσουμε! Ποιο μέρος να είναι αυτό;;; Μα φυσικά η Ακρόπολη! Έτσι λοιπόν η Αγέλη ξεκίνησε προς την Ακρόπολη. Φτάνοντας εκεί κάναμε αισθητή την παρουσία μας παίζοντας και τραγουδώντας!!! Η πιο όμορφη στιγμή της ημέρας όμως ήταν όταν ανεβήκαμε στον Παρθενώνα!!!! Αν και  κουραστήκαμε  λίγο, άξιζε τον κόπο! Μέσα σε λίγα λεπτά φτάσαμε στο μεγαλοπρεπές κτίσμα του Ικτίνου και του Καλλικράτη. Μια “ανάσα” μας χώριζε από τον επιβλητικό αυτό ναό.

Μετά την περιήγηση μας ήρθε η ώρα της επιστροφής μιας και ο Περικλής δεν ήταν τελικά εκεί!!! Έτσι επιστρέψαμε στην Εστία και εκεί ήταν ο Περικλής!!! Αφού μας μίλησε λίγο του δώσαμε το πιθάρι του Αγησίλαου. Στην συνέχεια μας αποχαιρέτησε και μας ευχαρίστησε για τον κόπο που κάναμε και την βοήθεια που προσφέραμε!!!! Τελικά στην Αγέλη κάθε μέρα είναι μια όμορφη, περιπετειώδης και γεμάτη εκπλήξεις ημέρα!!!!!  

 

Leave a comment